VIIKKOSUUNNITELMA

Ihastjärven koulu esikoulu, 3lk, luokanopettaja Jaana Strandman 050-9100540 tai 044-7945504 ja sähköpostiosoite: jaana.strandman@mikkeli.fi, http://ihastjarvi.vuodatus.net

Viikko 34  17.-21.8.2009

Aihealueet ja sisällöt sekä viestit kotiin:

 

Äidinkieli:  Esikoulu tarkastellaan nimien pituuseroja, riimitellään

                        3lk Riimitellen

                       

Matematiikka:  Esikoulu vertaillaan lukumääriä

                                3lk yhteen- ja vähennyslaskua satataulun avulla

                                

 

Ympäristötieto: Esikoulu Turvallinen liikkuminen liikenteessä

                                 3lk Turvallinen liikkuminen liikenteessä

 

Musiikki: Esikoulu rytmitellen

                     3lk laulellen

 

Liikunta: Esikoulu harjoitellaan ohjeiden vastaanottamista, erilaisia leikkejä, yleisurheilua

                    3lk Yleisurheilua

 

Käsityö: Esikoulu heijastin

                  3lk teknisen työn ja tekstiilityön tarvikkeisiin ja työvälineisiin tutustuminen

 

Kuvaamataide: Esikoulu liikennemerkki

                                3lk heijastin

 

Teemakeskiviikko: Liikennepäivä

 

VIESTIT:

  • Ensimmäiset koulupäivät ovat takana ja kivalta tuntuu. Intoa tuntuu riittävän ja sutinaa pienessä koulussamme piisaa. Monia mukavia yhteisiä hetkiä on jo vietetty ja mieleenpainuvin lausahdus oli yhden esikoululaisemme: ” Jaana! Minä väkisellä jo luin sanan auto”. Väkisellä hän tarkoitti sitä, että hänen suustaan tuli sana auto, kun hän katseli kirjaimia  a  u  t  o.
  • Keskiviikkona 19.8. meillä on teemapäivä aiheella liikenne ja sinä päivänä voi tuoda pyörän kouluun tai lähellä asuvat tulla pyörällä kouluun. Ohjelmassa on pyöräilyn ajotaitorata. Toki pyöriä voi varmaankin lainata, mutta tuokaa jokainen omat pyöräilykypärät.
  • Vanhempienilta ti 18.8. 2009 klo 18. Aiheina koulun lukuvuosisuunnitelman tarkastelu, kotien kuulumiset, teemapäivät ja tapahtumat, koulun tilasuunnittelu, kyläyhdistyksen puheenjohtajan Merja Salon puheenvuoro ja kahvitarjoilu. Tervetuloa! Vanhempienillassa voimme keskustella luokkamme ja koulumme käytännöistä lisää!
  • Jaana pois to 20.8. sijaisena Mervi
  • Luokassamme oppii 15 oppilasta ja 1.10. 16 oppilasta. Käytämme opetustilana myös parakkia. Avustajana luokassamme on tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Mervi Hyötyläinen. Erityisopettaja on koulullamme maanantaisin ja torstaisin, jolloin hän myös työskentelee luokissa. Esikoululaiset voivat halutessaan osallistua seurakunnan kerhoon maanantaisin klo 9-10.
  • Lukujärjestykset ovat tullet koteihin ja pääasiassa etenemme niiden mukaisesti. Keskiviikko on aina silloin tällöin teemapäivä, jolloin työstämme eri aiheita yhdistäen eri oppiaineita. Myös muina päivinä on aihekokonaisuuksia. Olemme saaneet jo ensimmäisiä läksyjä ja ne ovat merkitty kirjoihin värikkäällä tarralapulla tai kirjanmerkillä. Lisäksi tehtävät on ympyröity. Eskarilaisille tulee pieniä läksyjä silloin tällöin. Eskarilaiset voisivat tuoda omat tyynyt kouluun pieniä lepohetkiä varten.
  • Liikenneturvallisuuden kannalta huomioitavia asioita ovat seuraavat: koulutaksia tai koulubussia odotetaan pysäkin leveimmässä kohdassa lähellä piennarta ja turvavöitä käytetään myös bussissa, mikäli sellaiset on. Turvallista koulumatkaa!
  • Teemapäivinä viimeisen tunnin liikuntatuntia ei välttämättä ole, mikäli teeman aihe on ollut liikunnallinen. Ke 19.8. liikuntatuntia ei ole vaan opiskelemme silloin äidinkieltä.
  • Mikäli kotoa löytyy, otamme mielellämme vastaan esim. Pringles-sipsipurkkeja, säilyketölkkejä askartelua varten.
  • Minulle voi soittaa tai lähettää viestiä aina, kun asiaa ilmaantuu. Reissuvihkot ovat käytössä myös.  Viikkosuunnitelma tulevasta viikosta tulee joka perjantai. Myös blogista on luettavissa kaikki tiedotteet.

 

Iloista kouluviikkoa!

Jaana-ope

 

 

 1250252719_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

      Tässä sormimiekkailemme