Reissu Pirtin kehräämöllä


Maanantaina 15.9.2008 5-6 luokkalaiset olivat Pirtin kehräämöllä, joka viettää kohta 60-vuotissynttäreitä. Pirtin kehräämö on perustettu vuonna 1949.

Opastuskierros alkoi


Meitä opasti Kari Anttonen joka kertoi koneista, myymälästä ja erilaisista villoista.


- Kun lampaanvilla lähetetään lasteissa Englantiin pestäväksi. Villa tulee takaisin Suomeen, siitä on hävinnyt painosta kolmasosa rasvaa, kertoi Kari meille.
Seuraavaksi menimme konehalliin, jossa oli paljon erilaisia koneita. Siellä Kari näytti miten villasta tehdään lankaa. Ja miten lampaanvilloja sekoitetaan keskenään, että saadaan eri värejä. Villahuoneeseen olisi tehnyt mieli hypätä, mutta sinne olisi "hukkunut".

2866813019_afff720dcf.jpg?v=0

Sen jälkeen Kari esitteli miten tehdään karstalankaa ja kampalankaa (kampalampaa). Ennen kuin menimme huovuttamaan, meille esiteltiin myymäläpuoli.  Kun olimme kiertäneet koko myymälän menimme vihdoin huovuttamaan, ja syömään välipalamme.

2867646740_ebd87dab24.jpg?v=0

Ennen kuin lähdimme saimme tehdä ostoksemme. Meidän piti myös opetella mitä eroa on karsta- ja kampalangalla. Mutta lopulta Pera tuli hakemaan meidät ja pääsimme koteihimme. Mielenkiintoisinta/hauskinta kaikkien mielestä oli villahuone ja huovuttaminen.

Kirjoittaneet 5-6 luokkalaiset