Hei Kotiväki! Tiedote 15.1.2007

Tiedottelemme seuraavassa Lastentapahtumastamme:

Ihastjärven koulun ja oppilaiden vanhempien järjestämä lastentapahtuma la 20.1.2007 klo 10.00-14.00 Kalevankankaan koululla

Tavoitteena on elämyksien ja kokemuksien saaminen, yhteisen tapahtuman ideoiminen, järjestely, toteutus ja vastuu sen onnistumisesta sekä yhteistyö-"yhteen hiileen puhaltaminen", eri aistien ja tuntemuksien pohtiminen (tuoksut ja äänet seikkailuradalla, asut). Käytännössä harjoitellaan matematiikan perustaitoja (rahan vastaanottaminen ja vastaaminen), äidinkieli (asiakaspalvelu).

Kaikkiin tapahtuman vaiheisiin on mahdollista yhdistää arvokkaita oppimistilanteita. Samalla tapahtuma toimii myös arvokkaana esimerkkinä kannustaen kaikenlaisen yhteistyön/talkootyön säilyttämiseen ja aktivoimiseen haja-asutusalueiden kyläyhteisössä.

Laajan projektin eteenpäin vieminen lisää toivottavasti yhteistoimintaa kylällä, ja on siten lujittamassa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja perheiden välistä vuorovaikutusta sekä lasten ja vanhempien välistä kanssakäymistä. Tarkoituksena on tuoda kylämme osaamista esille tapahtuman muodossa ja kerätä varoja lasten kevätretkeä varten.

Lastentapahtumassa on satuseikkailurata, jukeboksi(lapset lukevat omia kirjoittamiaan satuja ja tarinoita vieraille), ongintaa, piirustuskilpailu, kasvomaalausta, puffetti ja kirpputori. Vanhemmat hoitavat puffetin ja kirpputorin ja piirustuskilpailun sekä yksi vanhempi oppilaiden apuna onginnassa ja lipunmyynnissä. Koulun henkilöstö ja oppilaat hoitavat seikkailuradan. Kaikki vanhemmat, jotka pääsette ja ehditte tulkaa mukaan tapahtuman järjestelyihin. Onginnasta puuttuu vielä vastuuhenkilö. Ilmoittaudu Miralle 045-6388330.

Myös palkintoja ongintaa tarvitaan reilusti! Kirpputorilla on tarkoitus myydä lasten vaatteita, -tarvikkeita ja leluja, tuokaa tavarat valmiiksi hinnoiteltuna, mielellään suoraan Kalevankankaan koululle, joko perjantai- iltana tai lauantai-aamuna. Jos kotona ylimääräisiä kasvovärejä, ne olisi hyvä toimittaa koululle jo tiistaina, että oppilaat voivat harjoitella niillä etukäteen!

Päivä on koulun henkilökunnan ja oppilaiden koulupäivä, joka on mainittu lukuvuosisuunnitelmassa. Vapaata vietämme pe 18.5.2007. Oppilaille tarjotaan päivän aikana ruoka ja ilmoittakaa allaolevalla lapulla, mikäli lapsenne tarvitsee kuljetuksen tapahtumaan ja sieltä pois.

Materiaalia, jota tarvitsemme:

- erilaisia isoja kankaita (vihreitä, sinisiä ja ruskeita)

hirren pätkiä n. 1-2m pitkiä esim. halkaistua pyöröhirttä tms.

kuusia 5kpl

köysiä

Tsemppiä kaikille lastentapahtumaan!

---------- leikkaa ja palauta opettajille-------------------------------------------------

Lapseni_________________________________ tarvitsee/ei tarvitse kyyditystä lastentapahtumaan 20.1.2007 Kalevankankaan koululle.

Huoltajan allekirjoitus___________________________________________

Meiltä tulevaa materiaalia _________________________________________________