Hyvät 3-4 –luokan oppilaiden huoltajat! Tiedote 15.8.2008

Tiedottelen tässä luokan 3-4 lukuvuoden toiminnasta ja käytänteistä, joista voimme keskustella lisää vanhempainillassa.

Varsinaisen opetussuunnitelman mukaisen perusoppiaineksen lisäksi perehdymme tämän lukuvuoden aikana erityisesti Ihastjärven koulun historiaan, pihan kasveihin, liikenteeseen, asuinympäristöön ja karttaan, ihmiseen, Suomen maantietoon, tutkimme keksintöjä, digikameralla kuvaamiseen, tietokoneen käyttöön (perustekstinkäsittelytaidot), blogin käyttöön, luetunymmärtämisen perustekniikan harjoittelemiseen ja opiskelutaitojen harjaannuttamiseen, yhteistoiminnallisen oppimisen ja tutkivan oppimisen muotoihin.

Jokaiselle kouluviikolle tulee jokin elämäntaitojen harjoittelutehtävä. Tulevalla viikolla se on terveellisen välipalan valmistaminen. Tämä tehtävä käydään aina maanantaisin läpi koulussa ja sitten sitä harjoitellaan myös kotona kotitehtävänä muodossa pitkin viikkoa.Ympäristö- ja luonnontiedon vihkoon oppilas tekee tästä tehtävästä merkinnän aina, kun on tehnyt sen. Toivon teidän vanhempien suhtautuvan asiaan myönteisesti kannustaen lastanne.

Päivittäin kouluaamuisin jokainen oppilas vuorollaan tekee luokkatovereilleen aamupähkinän, joka voi olla esim. jokin pulmatehtävä

Lukuvuoden ajaksi käynnistämme teräsmimmi/teräsmieskisan. Tämä tarkoittaa sitä, että silloin tällöin tulee koulutyön lomassa erilaisia osakilpailuja ja keväällä toukokuussa lasketaan eniten osakilpailuja voittanut tyttö ja poika, jotka ovat tämän lukuvuoden teräsmimmi ja teräsmies.

Viikkosuunnitelma tulee edelleen oppilailleni aina perjantaisin ja laitan sen myös blogiin. Toivon, että käytte katselemassa blogiamme ja myös kommentoitte. Toivon myös teidän vanhempien ottavan heti yhteyttä, mikäli on jotain kysyttävää tai teitä pohdituttaa jokin asia.

Oppilaat ovat saaneet lukujärjestyksensä, mutta sinne voi tulla pieniä poikkeuksia aina välillä.

 

Iloisen oppimisen lukuvuotta!

T: Jaana-ope