Työstimme Kenkäveron näyttelykilpailuun noitahatut ja tarinat. Näitä ja monia muita upeita hattuja voitte käydä ihastelemassa ja äänestämässä Kenkäverossa.

2325777267_7bcaf12158.jpg

Noita Nokkanen

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Olipa kerran noita Nokkanen. Eräänä päivänä hän lähti noitakongressiin. Muilla noidilla oli hienoja hattuja, mutta hänellä ei ollut. Hän lähti kotiin suremaan sitä. Hän  katsoi loitsukirjaansa , ja sanoi haa, tuossapa mainio loitsu jolla saan hienon hatun. Niinpä hän lausui loitsun jonka taikasanat olivat oi hattu tule lentäen vuorten takaa. Niinpä  hattu tuli ja noita katsoi sitä ihastuksissaan. Seuraavana päivänä kun hän meni noitakongressiin kaikki muut noidat katsoivat kateellisina hänen hattuaan. Eräs noita jonka nimi oli Koukkunenä tuli ihastelemaan hattuhyllyllä lojuvaa Nokkasen hattua. Hän jopa kosketteli sitä. Nokkanen meni nukkumaan hattu mukanaan. Hän kuuli yöllä rapinaa mutta ei piitannut siitä. Seuraavana päivänä hän nousi sängystään ja huomasi että hattu oli poissa! Niinpä hän lähti heti etsimään hattua. Hän muisteli mitä oli nähnyt noitakongressissa. Hän muisti , että noita Koukkunenä oli kosketellut hänen hattuaan ihastuksissaan. Hän lähti noita Koukkunenän luo , mutta saavutettuaan hänet , Koukkunenä teki salaisia taikoja , jotka estivät lähestymästä. Nokkanen lähti Paquin , mahtavan  velhon luo. Paqui luovutti Nokkaselle loitsun, joka tekee näkymättömäksi. Nokkanen meni metsään etsimään aineksia. Kuuden päivän kuluttua oli ainekset koossa. Sitten Nokkanen lausui loitsun ja meni  Koukkunenän luo, nappasi hatun ja iloitsi, mutta turhaan. Koukkunenä tuli ovesta ja huomasi hatun leijuvan. Sitten hän muisti salaiset taiat ja oli muuttamassa Nokkasta rupikonnaksi, mutta Paqui tuli, otti salamannopeasti magiakilven jolloin Koukkunenä muuttui rupikonnaksi. Nokkanen sai hatun. Loppu.

 

 Ihastjärven koulun 3. luokka

 

2325777263_2c3fe8639c.jpg

Noita Näkki ja hänen hattunsa

 

Olipa kerran noita Näkki, joka asui Kööpelivuorella. Noidalla oli kissa, jonka nimi oli Minni. Eräänä päivänä noita lähti luudalla lentelemään .Noita ja kissa näkivät toisen noidan, jonka nimi oli Akka. He lähtivät kouluun. Eräänä päivänä koulussa tuli lentokisat. Oli tiukka kisa. Näkin kissa oli tuomarina. Näkki voitti. Sitten Näkki meni kotiin palkinnon kanssa. Näkki antoi Minnille syötävää ja lähti lentämään luudalla. Hänellä oli hattu. Sitten hattu putosi. Hän meni etsimään sitä ja kohta tuli ilta Näkki palasi kotiin. Nukuttuaan koko yön hän jatkoi etsimistä. Hän etsi koko viikon. Oli enää yksi paikka-jätti hämähäkin luola. Hän meni sisään. Aluksi kaikki meni hyvin.

Mutta kun hän oli kävellyt sata metriä hämähäkki veti hänet verkkoon.

Eräs velho oli myös joutunut verkkoon. Velho auttoi Näkin vapaaksi,

mutta hämähäkit vetivät velhon  pidemmälle luolaan. Velho muisti taikasauvan, katkaisi verkon, otti Näkin hatun ja lähti. Näkki sai hattunsa ja keikisteli se päässä koko pääsiäisen. Loppu

Ihastjärven koulun 2lk oppijat